Meta PHoDcast

Začeli smo sodelovati s portalom Metina lista, ki že od oktobra 2014 pripravlja oddajo Meta PHoDcast, pogovore z mladimi raziskovalki in raziskovalci pred zaključkom doktorata iz različnih področij znanosti. Namen projekta je promocija slovenske znanosti ter širjenja navdušenja nad raziskovanje v širši javnosti. Avtorji želijo javnosti pokazati, da je znanost zanimiva, vredna vloženega časa in denarja, ter polna navdihujočih idej.

Zaradi naraščajočega pomena interdisciplinarnosti v znanosti, se nam v društvu zdi pomembno, da tudi (mladi) znanstveniki sami spoznavami delo kolegov na drugih področjih, zato bomo povezave do teh  intervjujev objavljali tudi na našem spletnem mestu ter na Facebook profilu društva. Vloga DMRS v projektu bo tudi organizacija dogodkov, kjer bomo lahko mladi znanstveniki pogovarjali o temah povezanih z našim raziskovalnim delom.

Vabljeni, da se prijavite tudi na mesečni Newsletter portala Meta Znanost, preko katerega boste obveščeni o novih intervjujih in o poljudnoznanstvenih prispevkih z različnih področij znanosti.

metincaj-PHoDcast-2

V prvi sezoni so bili vsi intervjuji avdio intervjuji z doktorskimi študenti na domačih institucijah, v drugi sezoni pa dodajamo rubriko Zapisi, kjer bodo na naša vprašanja odgovarjali mladi slovenski znanstveniki v tujini. Intervjuje lahko poslušate oziroma preberete na spodnjih povezavah.

Arhiv oddaj

2. sezona oddaje (september 2015 – )

1. sezona oddaje (oktober 2014 – junij 2015)

Avtorja pohvale, pripombe in predloge za bodoče goste sprejemata po e-mailu znanost@metinalista.si, pa tudi na Facebooku profilu Metine liste in na Twitterju, kjer uporabljata hešteg #MetaPHoDcast.