Delavnica Design Thinking – reševanje problemov na inovativen način

DesignThinking_dmrs_2015_webV DMRS organiziramo delavnico kreativnega razmišljanja in reševanja problemov po metodi “Design Thinking”. Na delavnici bomo spoznali osnovne principe dizajnerskega razmišljanja, ki spodbuja kreativno reševanje problemov tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Na konkretnem primeru bomo preko posameznih faz hitro in učinkovito opredelili celoten proces dizajnerskega razmišljanja, ki ga je mogoče aplicirati na katerokoli področje. Spoznali bomo, kakšno vlogo igra čustvena percepcija pri opredelitvi problema in identifikaciji izziva in z uporabo različnih metod ustvarili različne inovativne rešitve, izmed katerih bomo poiskali najbolj primerno in jo preizkusili. Pridobite si kreativno kompetenco s pristopom dizajnerskega načina razmišljanja!

KDAJ: Torek, 16. 6. 2016, ob 17. uri (delavnica bo trajala približno 2,5 h)

KJE: Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI), Večna pot 113, 1000 Ljubljana, predavalnica P20

CENA: 15 €

Vsa potrebna gradiva in material boste prejeli na delavnici. Udeleženci boste po zaključku prejeli certifikat o opravljeni delavnici.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo preko spodnjega spletnega obrazca:

Lepo vabljeni!

O predavateljih

Dr. Luka Tomat je doktoriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer kot asistent predava vsebine na diplomskem in na podiplomskem študiju. Sodeloval je pri številnih projektih, med drugim tudi s področja inovativnosti in podjetništva. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela ima izkušnje s poslovnim svetovanjem na področju prenove poslovnih procesov, izdelavo študij izvedljivosti in poslovnih načrtov ter pripravo marketinških strategij. Pri svojem delu se nenehno poslužuje tehnik dizajnerskega razmišljanja.

Mag. Renata Valentina Adlešič je doktorska študentka na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, ki se je prvič seznanila z konceptom “Design Thinking-a” na Hasso Platner Institute of Design, Stanford University, v Ameriki. Kasneje je kot asistenka sodelovala pri izvajanju predmetov Razvijanje podjetniških priložnosti, Business environment (slov. Poslovno okolje podjetja) ter Research as Design (slov. Raziskava kot dizajn), kjer je skrbela za pomoč študentskim timom pri projektnem delu in delu na terenu. Poleg tega si je praktične izkušnje nabirala tudi v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju, kjer je delovala na področju spodbujanja prenosa znanj iz fakultet v gospodarstvo.

Prijava

  1. (obvezno)
  2. (obvezno)
 

cforms contact form by delicious:days

0 Responses to "Delavnica Design Thinking – reševanje problemov na inovativen način"